Kleuren

De kleurbehandeling start altijd met het bespreken van jouw wensen. Hierbij luister ik naar jou en geef ik jou advies. Ik kijk naar wat voor kleurtype je bent. Passen de koele of warme kleuren beter bij jou? Of misschien geen van beide en is een neutralere kleur een betere optie. Dit is ook afhankelijk van wat je wilt uitstralen en wat bij je past. De één houd nu eenmaal van natuurlijk, terwijl het bij de ander niet uitbundig genoeg kan!

Belangrijk voor een mooi kleurresultaat is de kwaliteit van jouw haar. Hoe beter de kwaliteit van jouw haar hoe langer de kleur mooi zal blijven. Voorafgaand aan de kleuring test ik daarom jouw haar op de kwaliteit. Dit doe ik door middel van de rektest. Gezond haar heeft de elasticiteit van een elastiekje. Is het haar niet gezond dan zit er óf helemaal geen rek in (vocht tekort) óf het haar rekt wel uit, maar veert niet goed terug of breekt zelfs af (proteïne tekort). Afhankelijk van de uitslag van de test behandel ik jouw haar voor. Dit doe ik door jouw haar te wassen en verzorgen met de juiste producten om de kwaliteit van jouw haar te verbeteren. Dit is belangrijk omdat de kleuring hecht aan de proteïne en vocht deeltjes in jouw haar. Je kunt je daarom misschien ook voorstellen, dat als het proteïne en vocht gehalte niet op peil is, de kleuring ook sneller zal vervagen.

Bij Haarsterk wordt er gewerkt met de vegan en zo natuurlijk mogelijke kleuring van Organic colour systems.


Meer weten over Organic Colour Systems? Klik hier


Yvonne: ‘ik wil graag mijn steentje bijdrage aan een beter milieu door onder andere met natuurlijke producten te werken. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat dit best lastig is. Als je écht helemaal natuurlijk werkt, dan zijn niet alle kleurresultaten mogelijk. Denk aan het lichter kleuren van het haar. Dit is niet mogelijk zonder gebruik te maken van een beetje chemie. Ik heb daarom heel bewust voor Organic Colour Systems gekozen. Zij doen er alles aan om zo natuurlijk mogelijk te werken met zo min mogelijk chemicaliën en synthetische stoffen. Daarnaast testen zij hun producten niet op dieren en werken zij met zoveel mogelijk biologisch gecertificeerde en natuurlijke ingrediënten. Ook de verpakkingsmaterialen zijn voor het grootste deel recyclebaar. Qua resultaten doet het niet onder voor andere, meer chemische, merken en kun je met de producten de conditie van je haar en hoofdhuid verbeteren.

 

Kleur jij je haar? Ben jij je bewust van wat je op je hoofd smeert? Vergeet niet dat kleuring op je huid komt en via je huid dus ook in je lichaam. Je huid is je grootste orgaan. Wees er zuinig op en voorkom door een bewuste keuze huid en haarproblemen en eventuele allergieën.’